Άννα Φούντζουλα

Ψυχολόγος, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια

Η Φούντζουλα Άννα είναι ψυχολόγος και συστημική ψυχοθεραπεύτρια. Σπούδασε ψυχολογία στο Πάντειο και ειδικεύτηκε στη Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ολοκλήρωσε το τετραετές Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη «Συστημική Θεραπεία Οικογένειας και Ζεύγους» στο ΕΠΙΨΥ (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής). Παράλληλα έχει εκπαιδευτεί στο διετές πρόγραμμα «Νέες τάσεις στη γνωσιακή και συμπεριφορική θεραπεία» από την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς.

Έχει παρακολουθήσει μετεκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν την κλινική ψυχοπαθολογία ενηλίκων (Αιγινήτειο), την συμβουλευτική των εξαρτήσεων, την συμπεριφορική θεραπεία οικογένειας στην ψύχωση (ΕΠΙΨΥ) , την ψυχογηριατρική (Νέστωρ) και την ψυχική υγεία παιδιών κι εφήβων  (Ιατρική Σχολή, Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Ν. Σμύρνης).

Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος για την θεραπεία παιδιών, εφήβων κι ενηλίκων στο  Κέντρο Ημέρας και την Κινητή Μονάδα Φωκίδας της Ε.Κ.Ψ Π. Σακελλαρόπουλου και για την ψυχολογική υποστήριξη χρόνιων ψυχιατρικών ασθενών στην ΕΨΑΜΥ (Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής και Κινητικής Αποκατάστασης και Μέριμνας Υγείας). Παράλληλα υπήρξε συνεργάτης σε κέντρα ειδικών θεραπειών για παιδιά κι εφήβους κι έχει οργανώσει και συντονίσει ομάδες γονέων στις «σχολές Γονέων» ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Σήμερα εργάζεται στο Κέντρο Ημέρας Ανάσα για την υποστήριξη ατόμων με διατροφικές διαταραχές και ιδιωτικά ως συμβουλευτική ψυχολόγος και συστημική ψυχοθεραπεύτρια.