Χριστίνα Γιαννοπούλου

Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια

Η Χριστίνα Γιαννοπούλου είναι Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια. Σπούδασε Ψυχολογία (BSc) στο πανεπιστήμιο του Leeds. Οι σπουδές της στην ψυχοθεραπεία ξεκίνησαν με το τετραετές πρόγραμμα μεταπτυχιακού επιπέδου στο Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ. Η ψυχοθεραπευτική της εκπαίδευση συνεχίστηκε όταν έγινε δεκτή ως εκπαιδευόμενη Ψυχαναλύτρια στην Ελληνική Εταιρεία Ψυχανάλυσης και Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας (ΕΕΨΨ).

Έχει εργαστεί σε διαφορετικά πλαίσια όπως σχολεία, δήμους, μονάδα θεραπείας Παιδιού και Οικογένειας, κέντρα ψυχικής υγείας, μονάδες απεξάρτησης κ.α.

Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε αρχικά στην ιδιωτική ψυχιατρική κλινική ΓΑΛΗΝΗ και εν συνεχεία στην ψυχιατρική κλινική ΣΙΝΟΥΡΗ ως υπεύθυνη του τμήματος ψυχοθεραπείας και αρμόδια για την ψυχομετρική αξιολόγηση των ασθενών μέσω της χορήγησης και ερμηνείας του MMPI-2 (Minnesota Multiphasic Personality Inventory) για το οποίο έχει εκπαιδευτεί και αδειοδοτηθεί για τη χρήση του. Προσφάτως συνεργάστηκε επίσης με το κέντρο ημέρας οριακών διαταραχών στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο και συνεργάζεται με τις ISON PSYCHOMETRICA, HELLAS EAP, MELAPUS.