Δημήτρης Ζάχος

Ψυχαναλυτής, Οικογενειακός θεραπευτής και Ψυχοθεραπευτής μέσω της κίνησης – χορού

Ο Δημήτρης Ζάχος, Μ.Α., είναι ψυχαναλυτής, οικογενειακός θεραπευτής και ψυχοθεραπευτής μέσω της κίνησης – χορού. Είναι κάτοχος Masters από το Laban Centre και το City University του Λονδίνου στην ψυχοθεραπεία μέσω της κίνησης και του χορού (Dance Movement Psychotherapy) και απόφοιτος του Ινστιτούτου Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας, Αθήνα.

Είναι επισκέπτης λέκτορας στο University of Derby της Αγγλίας στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Dance Movement Psychotherapy, στο πανεπιστήμιο της Λουμπλιάνα στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Arts Therapies,  μέλος του διδακτικού προσωπικού του Inspirees Institute for Creative Arts Therapy της Κίνας, του μεταπτυχιακού εκπαιδευτικού προγράμματος CPD training programme for psychologists in Dance Movement Psychotherapy στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, του ινστιτούτου «Friends Play» για άτομα με σύνδρομο  Asperger στο Παρίσι και διδάσκων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών με αντικείμενο την ομαδική ανάλυση.

Είναι επόπτης σε χοροθεραπευτές, και γενικότερα σε θεραπευτές μέσω τεχνών ή ψυχοθεραπευτών που ενδιαφέρονται να εντάξουν κάποια στοιχεία της χοροθεραπείας στην θεραπευτική τους πρακτική. Επίσης, είναι τακτικό μέλος της Group Analytic Society, UK, και ιδρυτικό και τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αναλυτικής Ομαδικής & Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας.

2019-05-24T17:48:51+03:00
Go to Top