Τάσος Σταύρου

Παιδοψυχίατρος, Αναπληρωτής Επιστημονικός Υπεύθυνος Τμήματος Παιδιών και Εφήβων

Γεννήθηκε το 1979. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (2006) με βαθμό «λίαν καλώς». Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο στρατό ξηράς.

Εκπαιδεύτηκε στην Πολυκλινική Νευρολογία (Γ.Ν.Α.), Ψυχιατρική Ενηλίκων (251 Γ.Ν.Α.), Ψυχιατρική Εφήβων και Νέων (Γ.Ν.Α. Γεννηματά). Το 2017, έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Παιδοψυχιατρικής (Παίδων «Η Αγία Σοφία»).

Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του στην Οικογενειακή – Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Οικογενειακής Θεραπείας του Ψ.Ν.Α., υπό τη διεύθυνση της ψυχιάτρου Κ. Χαραλαμπάκη (2014). Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση και είναι πιστοποιημένος θεραπευτής ενηλίκων με την μέθοδο EMDR (2015). Από το 2012-2016 έχει διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της EMDR-HELLAS σε διάφορες θέσεις.

Από το 2015 συμμετέχει στις ελληνικές ομάδες Balint, των οποίων είναι πιστοποιημένος συντονιστής από το 2017.

Συμμετέχει στην Μονάδα Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφια”, ως επιστημονικός συνεργάτης, υπό τη διεύθυνση των Σ. Χριστογιώργου και Δ. Αναγνωστόπουλου. Από το 2015, συμμετέχει στο Ειδικό Τμήμα Εφηβικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Τμήμα UNESCO στο Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” ως επιστημονικός συνεργάτης, υπό τη διεύθυνση της Φ. Μπακοπούλου και του Γ. Χρούσου.