Ενημερωτικό σημείωμα για την πρόληψη του Κορωνοϊού

Αγαπητοί επισκέπτες,

Με αφορμή την πρόσφατη παρουσίαση κρουσμάτων κορωνοϊού στον χώρο της Ελλάδας, η κυβέρνηση έχει προβεί στη θέσπιση νόμου (ΦΕΚ Α’ 42/25-2-2020) με σκοπό τον περιορισμό του ιού. Τα μέτρα πρόληψης της εξάπλωσης του κορωνοϊού αφορούν και το Ινστιτούτο Γαληνός. Παρακαλούμε λοιπόν όλοι και όλες να έχουμε υπόψη μας τα ακόλουθα:

  • Παρακαλείστε να μην έρχεστε στο ινστιτούτο αν έχετε ενδείξεις της ασθένειας. Σε αυτή την περίπτωση, θα σας προτρέπαμε να επικοινωνήσετε με τον προσωπικό σας ιατρό ή με τους ιατρούς στην τηλεφωνική γραμμή 1135.
  • Στους κοινόχρηστους χώρους υπάρχει αντισηπτικό υγρό. Σας προσκαλούμε να το χρησιμοποιείτε δίχως επιφύλαξη.
  • Χαιρετισμός δια χειραψίας καλό είναι να αποφεύγεται.
  • Προτιμάται η εξόφληση με κάρτα.
  • Καλό είναι κάθε θεραπευόμενος να έρχεται ακριβώς στην ώρα του ραντεβού του για να μειώνεται ο χρόνος κοινής παραμονής στην αναμονή.
  • Αν στη διάρκεια της συνεδρίας αισθανθείτε κάποια ενόχληση, καλό είναι να το αναφέρετε και να το συζητήστε με τον θεραπευτή σας.
  • Αν σας το συστήσει ο θεραπευτής σας, εξετάστε την περίπτωση να κάνετε διάλειμμα δύο εβδομάδων στη θεραπεία σας και να επικοινωνήσετε με τον προσωπικό σας ιατρό ή τους ιατρούς στο 1135.

Η τήρηση των ενδεδειγμένων μέτρων είναι προστασία για όλους μας και πράξη υπευθυνότητας.
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη διαχείριση πιθανών περιστατικών, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ , Τ: 210 5212000)  και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ).

Εθνικός  Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ΕΟΔΥ
World Health Organization (WHO)
WHO Video
European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC)