Άννα Πετράκη

Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια

Είμαι Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδευμένη στην Συστημική και Αφηγηματική Θεραπεία και έχω εξειδίκευση σε θέματα Σεξουαλικής Υγείας. Αποφοίτησα το 1998 από το Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα στην πτυχιακή εργασία “Κατάθλιψη σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας”.

Έχω συνεργαστεί για δυο χρόνια ως ψυχολόγος- ερευνήτρια στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (υπεύθυνος κος Στεφανής). Έχω μεγάλη εμπειρία σε δημόσια και ιδιωτικά πλαίσια. Έχω εργαστεί με παιδιά και εφήβους σε διάγνωση και συμβουλευτική μαθησιακών δυσκολιών αλλά και ψυχολογική υποστήριξη εφήβων και συμβουλευτική γονέων και οικογένειας στο Κέντρο Δυσλεξίας του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών. Συνεργάστηκα για τρία χρόνια στο Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας και αναλάμβανα θεραπευτικά άνδρες, γυναίκες και ζευγάρια με ψυχοσεξουαλικά προβλήματα αλλά και ψυχικές διαταραχές. Από το 2019 έως και σήμερα συνεργάζομαι με ιδιωτικά κέντρα προσφέροντας συμβουλευτική γονέων, ατομική θεραπεία και θεραπεία οικογένειας. Τα τελευταία δεκατρία χρόνια εργάζομαι ιδιωτικά παρέχοντας ατομική και ομαδική θεραπεία σε εφήβους και ενήλικες, συμβουλευτική γονέων, θεραπεία ζευγαριού και οικογένειας.

Έχω παρουσιάσει εργασίες και ανακοινώσεις αναρτημένες και προφορικές σε συνέδρια Ψυχιατρικής -το 2000 στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής, το 2008 στο 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής, το 2016 στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναπτυξιακής Ψυχολογίας- που έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα περιοδικά ψυχιατρικής καθώς και έχω γράψει και δημοσιεύσει άρθρα σε περιοδικό και ηλεκτρονικό τύπο. Έχω παρουσιάσει ομιλίες σε ευρύ κοινό, γονείς, φοιτητές και έχω συμμετάσχει στη συγγραφή βιβλίων.