Μαρία Κουλούρη

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Λογοθεραπεύτρια

Η Μαρία Κουλούρη γεννήθηκε το 1975. Έχει σπουδάσει λογοθεραπεία, ψυχοθεραπεία, θέατρο και είναι σε εξέλιξη οι σπουδές της στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Έχει πολυετή εργασιακή εμπειρία ως  λογοθεραπεύτρια παιδιών και ενηλίκων και ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας ενηλίκων. Εργάζεται στο ιδιωτικό της γραφείο, αλλά και ως συνεργάτης άλλων ιδιωτικών κέντρων ψυχικής υγείας, κέντρων ειδικών θεραπειών και ιδιωτικών σχολείων.

Ανήκει στο διδακτικό προσωπικό των εργαστηρίων ποίησης, του μεταπτυχιακού προγράμματος του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, στο τμήμα της Δημιουργικής Γραφής. Επίσης, έχει διδάξει δημιουργική γραφή και συγγραφή θεατρικού έργου σε ομάδα ενηλίκων με αυτισμό και έχει επιμεληθεί την έκδοση των μυθιστορημάτων τους. Είναι υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας ενηλίκων με αυτισμό, του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Στο Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας και Προσωπικής Ανάπτυξης «Γαληνός», εργάζεται θεραπευτικά μέσω της συγγραφής.

Από τις εκδόσεις Μελάνι έχουν εκδοθεί τρία ποιητικά της βιβλία:

  • «Μουσείο άδειο», 2013 (Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Ποιητή της Εταιρείας Συγγραφέων, 2014)
  • «Ρολόγια και άλλοι χτύποι», 2015 (Βραβείο «Σωτηρίου Ματράγκα» της Ακαδημίας Αθηνών, 2016)
  • «Καθημερινά κρεβάτια», 2017

Από τις εκδόσεις Le miel des anges, έχει εκδοθεί στο Παρίσι, το βιβλίο της «Lits quotidiens», 2018.
Θεατρικά της μονόπρακτα έχουν παρουσιαστεί σε μορφή θεατρικού αναλογίου, από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου της Αθήνας και έχει γράψει σενάρια ταινιών μικρού μήκους. Κριτικά της κείμενα και μεταφράσεις ποιημάτων έχουν κυκλοφορήσει σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό.