Μένουμε σπίτι δουλεύοντας

Στο πλαίσιο των κρίσιμων εξελίξεων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας, στο Ινστιτούτο Γαληνός έχουμε υιοθετήσει μία σειρά προληπτικών μέτρων που στοχεύουν στην προστασία των συνεργατών, των εργαζομένων και των ασθενών μας, στην αδιάλειπτη παροχή ψυχιατρικών και ψυχοθεραπευτικών υπηρεσιών, αλλά και στην προσπάθεια περιορισμού της μετάδοσης του COVID-19.

Από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, οι θεραπευτές μας, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας, εργάζονται απομακρυσμένα. Πραγματοποιούν συνεδρίες μέσω Skype, Viber, WhatsApp και τηλεφώνου, διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας του Ινστιτούτου και την απρόσκοπτη ψυχική στήριξη των ασθενών μας.

Η επικοινωνία μεταξύ των μελών της θεραπευτικής ομάδας του Τμήματος Ενηλίκων και του Τμήματος Παιδιών και Εφήβων πραγματοποιείται ψηφιακά μέσω της πλατφόρμας Flock.

Στο Ινστιτούτο Γαληνός πιστεύουμε ότι όπου υπάρχει δυνατότητα (δια)λόγου υπάρχει και δυνατότητα ψυχοθεραπείας. Ο λόγος ορίζει τη θεραπεία, όχι το κανάλι κυκλοφορίας του. Ακόμη, μένω σπίτι δεν σημαίνει χάνομαι από τον κόσμο ή, χειρότερα, χάνω τον κόσμο. Σημαίνει αξιοποιώ τον πλούτο του κόσμου, τόσο για την επαγγελματική μου λειτουργία όσο και για τις ανθρώπινες σχέσεις μου. Και δράττομαι της ασυνήθιστης ευκαιρίας για να ξαναδώ τον κόσμο και των ανθρώπων και των πραγμάτων από κάπως ασυνήθιστη οπτική γωνία. Το ξάφνιασμα μπροστά στο συνηθισμένο και η νέα γνωριμία με το οικείο είναι δυνάμει μήτρα ποιητικής αίσθησης, στοχαστικής διεργασίας και φρέσκιας, αναζωογονητικής υπαρξιακής εμπειρίας.


Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη διαχείριση πιθανών περιστατικών, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ , Τ: 210 5212000)  και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ).

Εθνικός  Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ΕΟΔΥ
World Health Organization (WHO)
WHO Video
European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC)