Γενέθλια Ινστιτούτου Γαληνός

Το βράδυ του Σαββάτου 11 Μαΐου, στον χώρο του στον Χολαργό, γιορτάστηκαν τα πρώτα γενέθλια θεραπευτικής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας και Προσωπικής Ανάπτυξης “Γαληνός”.

Πλήθος συνεργάτες και φίλοι του Γαληνού απήλαυσαν τη δεξίωση και συνομίλησαν μέχρι αργά.

Ευχές για το Ινστιτούτο Γαληνός έστειλαν ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο Ρεζινάλντ Μπλανσέ, εμβληματική μορφή της λακανικής ψυχανάλυσης στην Ελλάδα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Νίκος Φίλης, πρώην υπουργός, ο Αντιπρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Νίκος Λέανδρος, οι Δήμαρχοι Παπάγου-Χολαργού και Αγίας Παρασκευής, πανεπιστημιακοί και μέλη των επαγγελμάτων ψυχικής υγείας, ιατροί και μέλη του πνευματικού, καλλιτεχνικού και πολιτικού κόσμου, καθώς και εκπρόσωποι των συλλόγων καρκινοπαθών ΚΕΦΙ και ΑΓΑΠΑΝ.

Μίλησαν ο Ηλίας Αποστολόπουλος, Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, η Ζωή Γραμματόγλου, Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών ΚΕΦΙ, ο ψυχαναλυτής Σάββας Σαββόπουλος,  ο Jean-Claude Elbez, Πρόεδρος της Διεθνούς Ψυχοσωματικής Εταιρείας, ο Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής Δημήτρης Αναγνωστόπουλος και ο Καθηγητής Νευρολογίας Κωνσταντίνος Βουμβουράκης, καθώς και ο Επιστημονικός Διευθυντής του Γαληνού Νίκος Σιδέρης.

Οι ομιλητές εξήραν τη θεραπευτική αρχιτεκτονική του χώρου, έργο των    Μαρίας Κοκκίνου και Ανδρέα Κούρκουλα, την υψηλή ποιότητα του θεραπευτικού έργου, τον συνδυασμό ιδιωτικής πρωτοβουλίας και κοινωνικής στόχευσης μέσω του Προγράμματος Δωρεάν Ψυχικής Στήριξης σε Καρκινοπαθείς και Οικείους τους “Πνοή”, τη σημασία του δικτύου συνεργασιών του Ινστιτούτου με Δήμους και συλλόγους. Ο Jean-Claude Elbez τόνισε την ποιότητα του ψυχοσωματικού θεραπευτικού έργου του Γαληνού και τη βεβαιότητα ότι θα παράσχει πολύτιμα διδάγματα διεθνούς αξίας για μια παθολογία που τείνει να γίνει επιδημική.

Ο Νίκος Σιδέρης τόνισε τις καινοτομίες που εισήγαγε στον χώρο της ψυχικής υγείας το Ινστιτούτο Γαληνός και έκλεισε λέγοντας “Ευχαριστώ τη ζωή που μας επιτρέπει να ανοιγόμαστε σε μεγάλες θάλασσες και να μη φοβόμαστε τα όνειρά μας”.

Για τα γενέθλια του Ινστιτούτου Γαληνός έγραψαν (ενδεικτικές δημοσιεύσεις):