Στο ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 ο Ψυχίατρος-Ψυχαναλυτής και Διδάσκων Αναλυτής της Ψυχαναλυτικής Εταιρείας Βασίλης Δημόπουλος θα συνεχίσει την παρουσίαση της πρότασής του για την Ψυχαναλυτική Κλινική μέσω του Ινστιτούτου «Γαληνός». Όπως και πέρυσι, η ανάπτυξη της κλινικής θα γίνει με αναφορές σε συγγράμματα του εισηγητή, αντλώντας από την πολυετή πείρα του.

Ο ίδιος γράφει:

Θα συνεχίσουμε την εργασία μας για την ΤΕΧΝΙΚΗ.
Μετά την ΕΡΜΗΝΕΙΑ, θα μελετήσουμε τις ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ και την ΨΥΧΙΚΗ ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗ. Θα συνεχίσουμε με έννοιες όπως το ΠΛΑΙΣΙΟ, τη σημασία της ΣΙΩΠΗΣ και το ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ.
Θα έχουν προκύψει ήδη θεωρητικοί προβληματισμοί, όπως η γένεση και η δομή των ψυχικών συστημάτων, οι ψυχικές εγγραφές (μνημονικά και αντιληπτικά ίχνη), η έννοια της διέγερσης, της ενόρμησης και των παραγώγων της: αναπαράσταση, φαντασίωση, σκέψη, συναίσθημα.
Η έννοια του τραύματος, επίσης.

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε όσα άτομα έχουν ενδιαφέρον για την ψυχανάλυση. Η εστίαση φέτος προχωράει στην κλινική πράξη, φέρνοντας στο επίκεντρο πρακτικές σχετικά με τη στάση των ανθρώπων μέσα στη διαδικασία της ψυχανάλυσης. Στις συναντήσεις μας θα γίνεται ανάπτυξη σκέψεων από βιώματα και εμπειρίες, τα οποία θα φέρνει τόσο ο εισηγητής όσο και οι συμμετέχοντες.


Στη λήξη του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης, με προϋπόθεση την τακτική παρακολούθηση.

Η διεξαγωγή του σεμιναρίου θα γίνει διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας zoom.

Δηλώσεις και πληροφορίες συμμετοχής: edu@galinos-psy.gr.