Σεμινάριο εμβάθυνσης στην θεωρία και πρακτική της  Χοροθεραπείας / Ψυχοθεραπείας μέσω κίνησης

Η ψυχοθεραπεία μέσω της κίνησης – χορού όπως ορίζεται από την Association for Dance Movement Psychotherapy UK και την American Dance Therapy Association είναι «η ψυχοθεραπευτική χρήση της κινητικής έκφρασης σαν μια διαδικασία προώθησης της συναισθηματικής, νοητικής και φυσικής ολοκλήρωσης του ατόμου». Η θεωρητική της βάση αντλείται από την ψυχολογία, την εξελικτική ψυχολογία, την νευροψυχολογία, την ψυχιατρική, την δυναμική των ομάδων και την ανάλυση της κίνησης (π.χ. Laban Movement Analysis, Kestenberg Movement Profile κτλ). Ο θεραπευτής εστιάζει στην κινητική συμπεριφορά του ατόμου όπως αυτή αποκαλύπτεται μέσα στη θεραπευτική σχέση.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, να συζητήσουν και να εμβαθύνουν στις βασικές θεωρητικές αρχές της  Χοροθεραπείας / Ψυχοθεραπείας μέσω κίνησης, να έρθουν σε επαφή – μέσω προβολής βίντεο και συζήτησης, με την εφαρμογή της ψυχοθεραπείας μέσω της κίνησης και του χορού, σε διάφορους πληθυσμούς (παιδιά, ενήλικες, οικογένειες) και να λάβουν μέρος στην βιωματική ομάδα.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει:

  • Θεωρία και ιστορία της ψυχοθεραπείας μέσω της κίνησης και του χορού
  • Παρατήρηση και ανάλυση της κίνησης
  • Ψυχοθεραπεία μέσω της κίνησης και του χορού με διάφορους πληθυσμούς ασθενών (θεωρητικά και προβολή βίντεο)
  • Βιωματική ομάδα

Απευθύνεται σε: επαγγελματίες και εκπαιδευόμενους του χώρου της ψυχικής υγείας, της κίνησης, του χορού, της ειδικής αγωγής και ειδικής φυσικής αγωγής.


Η δήλωση συμμετοχής θα γίνει με αποστολή ενός σύντομου βιογραφικού στο email: info@galinos-psy.gr. Η  επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει βάσει αυτού.

Ο μέγιστος αριθμός είναι τα 20 άτομα και ο ελάχιστος τα 5 άτομα.